Vanaf januari 2015 is ons bedrijf uitgebreid met enkele scharrelvarkens.
Wij hebben bewust gekozen voor het ras Bonte Bentheimer,
omdat dit ras heel goed het hele jaar buiten kan lopen.
Dit ras werd al eind van de 19e eeuw gebruikt en stond toen al bekend
voor een goed stuk vlees door voldoende ruimte en veel beweging.
In een ruime varkensweide spelen, wroeten en liggen de varkens op hun gemak.
Zij hebben een schuilplek met een bedje van stro waar ze lekker tegen elkaar kruipen.
Het vlees van de bonte bentheimer varkens staat voor goede kwaliteit.
Onze varkens krijgen voer van ons eigen bedrijf, dus zonder antibiotica en
andere kunstmatige toevoegingen.

Bij de bereiding van ons varkensvlees moet u weiniger boter gebruiken dan normaal.
Het vlees bevat van nature iets meer vet, wat het braden en de smaak ten goede komt!
Kom eens kijken bij onze scharrelvarkens!
Het vlees wordt door ons verwerkt tot vleespakketten bij onze ambachtelijke slager.
Daar worden ook de worsten en nog veel meer van onze eigen varkens gemaakt.

Ideaal voor in de pan of op de bbq. Gewicht: ongeveer 400 gr. per stuk.

De scharrelvarkensvleespakketten.
U kunt nu inschrijven voor:
de slacht van oktober.
Een pakket weegt ongeveer 9,5 kg en heeft als inhoud:
* schnitzels * hamlappen * speklappen
* div. karbonades * soepvlees
* ong. 400 gr. poulet * 500 gr. fricandeau aan het stuk
* 3 x 2 braadworsten * 3 x Rundje Kuusj
* iets lekkers uit het mandje...
Welk scharrelvarkensvlees is op dit moment te koop in onze winkel:

Braadworsten en Rundje Kuusj, varkenspootjes, eisbein.
Hamlapjes, schnitzel, diverse karbonades, fricandeau,
half-om-half gehakt,
shaslicks, knakworst, rauwe ham aan het stuk.
Ambachtelijke Sjinke woosj (hamworst) van onze scharrelvarkens:


Heerlijk om snel spek en ei te bakken!

30 minuten in de oven met 180 graden! Heerlijk op de BBQ of bij friet !