Boerderijwinkel Grooten
Heihoven 2
6414 AA Heerlen
tel: 045-5729008



Openingstijden van

de 
Boerderijwinkel:

Maandag 12.00 - 18.00 uur
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 09.00 - 16.00 uur
Zondag GESLOTEN

Bij ons kunt u betalen:

contant, met pin of contactloos

pin


thom met koeien

Boerderijterras

"D'r Binneplei":


Kijk op de openbare FB van

D'r Binneplei voor actueel nieuws. 

Maandag 12 - 18 uur
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag 11 - 18 uur
Donderdag 11 - 18 uur
Vrijdag 11 - 18 uur
Zaterdag 11 - 18 uur
Zondag GESLOTEN


Volg het nieuws op

de openbare 
facebook:

     @drbinneplei


17883816 1539714172740672 3629206704525589517 n2

   

Bereiding van het  Bonte Bentheimer scharrelvarkensvlees:


Voor de bereiding van het varkensvlees van onze Bonte Bentheimers

moet U iets minder boter of olie gebruiken dan normaal.

De varkens bevatten van nature iets meer vet dan de gangbare varkens.

Dit vet komt bij de bereiding de smaak alleen maar ten goede!

Wij geven u hier een korte aanwijzing hoe u het vlees kunt bereiden:

gezouten.spek.willemsen  plakken gezouten spek  ei en bacon.1

      Makkelijk om even te bakken en een ei erop !

spare.ribsdat smaakt altijd! Spare ribs...

Voorgegaard en gemarineerd.

30 minuten in de oven op 180 graden en smullen maar! 


Rundje Kuusj Varkensbraadworst en het Rundje Kuusj: 

Is al iets gekruid gehakt.

Zachtjes braden met iets boter voorkomt openbarsten.

Braden: ± 20 - 30 min.


filetkarbonade.1Filetkarbonade:

Is de meest magere karbonade.

Bakken: 6 - 8 min.


halskarbonade.1 Halskarbonade:

Ook lekker om te marineren.

Niet het magerste karbonaatje, wel zacht.

Aanbraden en dan ± 45 min. smoren.


schouderkarbonade.1  Schouderkarbonade:

Lekker kruiden en bakken voor ± 12 - 15 min.


steelkarbonade.1 Steelkarbonade:

Mals en magere karbonade.

Bakken: 6 - 8 min.


hamlap Hamlap:

Hamlappen komen van de achterham en zijn de

meest malse varkenslappen.

Aanbraden en smoren voor 30 min.


varkenspoulet Poulet:

wordt meestal gebruikt voor nasi/bamivlees.

Kan naturel gebruikt worden of gemarineerd.

Bakken voor ± 10 min.


speklap.1 Speklap:

Bakken voor ± 10 - 15 min.

Liever lekker knapperig? Dan langer bakken!


Hampuntlapje:

Stevig aanbraden, kruiden en laten smoren met wat water erbij voor ± 45 min.




fricandeauVarkensfricandeau:

Fricandeau is een mager stukje varkensvlees.

Dit vlees mag enigszins rosé gegeten worden.

Braden voor min. 45 min.

Liever goed gaar draadjesvlees?

Dan 1,5 uurtje met deksel erop en beetje water erbij.


varkenshaasVarkenshaas:

Dit is een schuin toelopend stukje vlees.

Laat de varkenshaas na bereiden ± 5 min. rusten

Ook lekker om te vullen.

Bakken: ± 10 - 15 min.


schnitzelSchnitzel:

Paneer de schnitzel en dan bakken voor ± 6 - 8 min.

Serveer gepaneerde schnitzel met een schijfje citroen.

Dat neemt de smaak van de boter weg die wordt

opgenomen door het paneermeel tijdens het bakken.


Boerenmetworst:


Kunt u direct eten of nog laten hangen, drogen. Niet in de koeling leggen, laten drogen door lucht.

Kunt u eten met velletje. Komt er zout uit de worst, witte aanslag, dan de worst even met een beetje zoutwater

afvegen en laten drogen. Dan is de worst weer mooi van kleur.


woosj van de kuusj


Sjinke Woosj (hamworst) beneden midden op de foto:

wordt gevacumeerd verkocht. Moet u het velletje verwijderen en dan kunt u de worst in plakjes snijden.

Voor op het vleesplankje of bij de boterham.

Kunt u verwarmen in heet water. Is als een kleine rookworst voor bij de stampot.