De Kiwibes
De vruchten van de kiwibes zijn heel wat kleiner dan de bekende kiwivruchten.
Ze hebben de grootte van een druif en een zachte schil.
Op de schil van de kiwibes staan geen haartjes: daardoor is de schil eetbaar, in tegenstelling tot die van de gewone kiwi.
Het vruchtvlees is zacht, sappig en uitgesproken zoet.
Het vitamine C-gehalte van de kiwibes is gemiddeld 2x zo groot als dat van in een citroen en 50x dat van een appel.
Afhankelijk van het ras ligt het vitamine C-gehalte tussen 40 en 165 mg/100 g.
De teelt van de kiwibes.
waarbij grote zorg wordt besteed aan voedselveiligheid en kwaliteit.
De oogst start begin augustus en eindigt in oktober.
Hoe te consumeren?
Als de kiwibes donker groen is en zacht aanvoelt is deze rijp voor consumptie.
De kiwibes kan ook gebruikt worden in diverse gerechten of als garnering of om lekker gezond te snacken!!
voor meer info :
Kleinfruitbedrijf Mertz St. Geertruid
www.mertzkleinfruit.nl