Boerderijwinkel Grooten
Heihoven 2
6414 AA Heerlen
tel: 045-5729008



Openingstijden van

de 
Boerderijwinkel:


Maandag 12.00 - 18.00 uur
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 09.00 - 16.00 uur
Zondag GESLOTEN

Op dit moment is de regel:

1 klant mag in de winkel,

max. 2 personen uit 1 gezin!

Bij ons kunt u betalen:

contant, met pin of contactloos

pin


thom met koeien

Boerderijterras

"D'r Binneplei":


Maandag 12 - 18
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag 11 - 18
Donderdag 11 - 18
Vrijdag 11 - 18
Zaterdag 11 - 18
Zondag 11 - 18
bij mooi weer !



Volg het nieuws en opening

op zondag op de openbare

facebook: @drbinneplei

17883816 1539714172740672 3629206704525589517 n2

   
                    groene groente 1        Herschaalde_kopie_van_P8190148

 

                                            
Welke groenten en fruit zijn er op dit moment te koop:
  

Aardappelen:
 



 Nieuwe oogst GLORIA en ANNABEL.

 
          aardappel

 
Kijk even bij de button AARDAPPELEN voor uitleg over iedere aardappel.
                      

                                                                         

 Groenten:                                                                                                                                       

  IMG 20200630 095349346  Suikerbrood / groenlof        IMG 20200630 095252405 Bleekselderij


              IMG 20200630 095110290  Venkel         IMG 20200630 095140527 BURST000 COVER  Rode bietjes       
    
          
        Div. uien, prei, koolrabie, wortelen, courgette, rode paprika,

        komkommer, 
trostomaten, witlof, ijsbergsla, krop sla, spitskool,
  

        bloemkool, paksoi, chinese kool en cherry trostomaatjes.

                                      
       Recept Groenlof met spekjes of ham en kaas uit de oven:     

                 

Groenlof (of suikerbrood) is een vergeten groente die je in de meeste kookboeken niet tegenkomt. 

Groenlof is ook lekker als sla: gebruik dan appel, honing of diksap om het bittertje te compenseren.

Bereidingswijze:

Verwijder de buitenste bladeren. Was de groente en snij in reepjes.

Breng een pan water aan de kook. Blancheer de groente gedurende 5 minuten in het kokende water.
Giet af en laat uitlekken. Bak de spek in een hapjespan. Voeg de uitgelekte groenlof met een scheut boter toe.
Roer door en smoor 10 minuten op laag vuur met deksel op de pan. Af en toe omroeren.


Verwarm de oven op 175 C. Doe het mengsel dan in een vuurvaste ovenschaal en bestrooi met de kaas. Zet de schaal ongeveer 8 minuten in de oven, zodat de kaas smelt.

Ipv spekjes kun je ook hamblokjes gebruiken.

Smakelijk eten!!               
         

  Fruit:

       Verse bramen uit St. Geertruid bramen

opal pruimen

Nu volop genieten van deze Opal pruimen van Limburgse bodem!


Blauwe bes 
heerlijke blauwe bessen uit Landgraaf
            
                                    

                
    aardbei Verse aardbeien !

    K
iwi, navelina, perssinasappelen, gele nectarine.

    Avocado, pitloze blauwe druiven en citroenen.


   Appelen & peren:

              elstarconference

Op dit moment verkopen wij geen appelen en peren.

Even wachten op de nieuwe oogst: eind juli / begin augustus

Wij verkopen uitsluitend appels en peren van Zuid-Limburgse fruittelers !
                                 

 Vis uit Nederweert:
  
     5ccffd11 9ad3 4af6 b652 ca2ec28e59ab

    Van Raemakers visteelt in Nederweert, Noord-Limburg, verkopen wij
    de gerookte paling,
    gerookte zalm filet,
    warm gerookte zalmmoot,
    gerookte makreel: naturel, peper en fiĆ«sta gekruid.
    Alles vacuum verpakt en verkrijgbaar in portie van ongeveer 100 gram.



  Scharrel eieren:
    
       Maten L en XL.

       Het hele jaar door party-eieren.

       Voor Pasen, carnaval en de Kerstdagen: Feesteieren !!

       kijk hiervoor even bij de knop: feesteieren.
    



     Natuurlijk
 Rundvlees:

  •   Kijk even bij Natuurlijk Rundvlees.

    Daar ziet U welk rundvlees er op dit moment te koop is en wanneer weer geslacht wordt.
     

    Scharrelvarkensvlees:


  • Kijk even bij Scharrelvarkensvlees voor een overzicht van                                                                                                                                                                                                             welk varkensvlees er op dit moment te koop is en wanneer weer geslacht wordt.



  •  Scharrel soepkippen:   1/4 delen.

            Recepten voor de boerenkippensoep en pasteitjes vind u bij de button eieren/soepkip

  • Overige vleesproducten:    

  •  Knakworst, cervelaatworst, bacon, zuurkoolspek,

  •  bloedworst, "sjinke woosj", "huidvleisj", rookworst en vet spek.