Boerderijwinkel Grooten
Heihoven 2
6414 AA Heerlen
tel: 045-5729008



Openingstijden van

de 
Boerderijwinkel:


Maandag 12.00 - 18.00 uur
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 09.00 - 16.00 uur
Zondag GESLOTEN

Op dit moment is de regel:

1 klant mag in de winkel,

max. 2 personen uit 1 gezin!

Bij ons kunt u betalen:

contant, met pin of contactloos

pin


thom met koeien

Boerderijterras

"D'r Binneplei":

Op dit moment is er 

WINTERSLUITING !


Voorjaar 2021 gaat de

poort weer voor u open.

Maandag GESLOTEN
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag GESLOTEN
Donderdag GESLOTEN
Vrijdag GESLOTEN
Zaterdag GESLOTEN
Zondag GESLOTEN


Volg het nieuws op de openbare

facebook: @drbinneplei

17883816 1539714172740672 3629206704525589517 n2

   

                                                Alles van de boeren scharrelkip:
                                                     

                                        Dan beginnen we met het ei !

                                    Wij verkopen scharrel eieren in de maten:      

                                                         XL & L

              Wij hergebruiken de eierdoosjes heel graag !

                        eierdoos

  Als onze klanten de eierdoosjes mee terug nemen voor hergebruik,

     hoeven wij (bijna) geen eierdoosjes te kopen.

       Zo kunnen we de eierenprijs voor u leuk houden. 

                    U doet iets voor ons en wij voor u !


Van de boeren scharrelkip verkopen wij verder nog:

                      * de dubbele kipfilet

                       * drumsticks
  
                        * kippenpoot

                         * soepkip
 
            38154578 cartoon kip die de duimen omhoog vector illustraties illustratie met eenvoudige hellingen alle in ee



  Onze boeren soepkip:


 Bij ons kunt u terecht voor de echte BOERENSOEPKIP = mét ogen op uw soep !

 De soepkip verkopen wij in 1/4 delen: een half voorstuk of half achterstuk.

 Grote portie nodig: dan neemt u meerdere stukken. 


                    soepkip in pan

Recept: Boerenkippensoep met ogen:

heerlijk , makkelijk en supergezond tegen verkoudheid en griep!!

Ingrediënten voor 6 personen:

1 boerensoepkip van 1,5 kilo.

2 preien, 2 uien, winterpeen, peper en zout, 2 kippenbouillonblokjes, vermicelli.

Naar behoefte eventueel: laurierblad, gedroogde tijm, basilicum, gehaktballetjes. Grote soeppan

Echte boeren kippensoep mèt ogen !

Breng in een grote soeppan ongeveer 4 liter water aan de kook met daarin: 
de ui,   1 heel stuk prei en een stuk winterpeen, zout, peper.
Leg de bevroren soepkip ( niet het vet er af snijden!!) in de pan.
Breng dit weer aan de kook. Laat minimaal drie uur trekken.
Voeg het laatste uur nog de kippenbouillonblokjes en eventueel andere kruiden naar wens toe. Haal alles uit de bouillon.
Haal het kipvlees van de botten en doe dit in stukjes weer terug, breng de soep aan de kook, voeg de vermicelli, fijngesneden verse prei en winterpeen en eventueel de gehaktballetjes toe en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
Afmaken met fijngesneden peterselie.

Onze tip:

Te veel bouillon gemaakt? Vries de bouillon met kippenvlees in.
Kun je het later ontdooien, heel even koken met verse groente erin en smullen maar!!

                                 

kippenragout

Kippenragout maken van onze boerensoepkip:

Ingrediënten voor 6 personen:

1 kilo soepkip, 1 ui, 2 kruidnagels, 2 laurierblaadjes, 50 gram boter, 40 gram bloem, beetje citroensap, 2 eidooiers, 125 ml slagroom of kookroom, 2 el peterselie en nootmuskaat

De bouillon maken:

Water in een grote pan aan de kook brengen en de bevroren soepkip erin leggen zodat deze net onderstaat. Voeg de in kwarten gesneden ui, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe en breng het geheel weer aan de kook. Draai het vuur hierna laag en laat het circa een 2 uur met de deksel op de pan gaar koken. Laat de kip in de bouillon afkoelen. Neem de kip uit de pan, verwijder indien nodig het vel, haal het vlees van de botten en snij het fijn. Zeef de bouillon en meet een halve liter af.

De ragout maken:

Smelt de boter in een pan en roer er de bloem door. Blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem van de pan loslaat. Roer er scheut voor scheut de bouillon door tot het een dikke gebonden saus is. Breng de saus op smaak met het citroensap, nootmuskaat, zout en peper. Warm de stukjes kip op in de saus. Tussendoor voorzichtig omroeren! Roer de eidooiers los met de room en roer dit mengsel door de ragout. Bestrooi met peterselie.

Onze tip:

Smaakt heerlijk in ragoutbakjes maar ook lekker in een rijstrand. En voor feest- en verjaardagen: makkelijk een dag van te voren al klaarmaken. Voorzichtig met opwarmen: niet kapot roeren of laten aanbranden.