Boerderijwinkel Grooten
Heihoven 2
6414 AA Heerlen
tel: 045-5729008



Openingstijden

Maandag 09.00 - 18.00 uur
Dinsdag Gesloten
Woensdag 09.00 - 18.00 uur
Donderdag 09.00 - 18.00 uur
Vrijdag 09.00 - 18.00 uur
Zaterdag 09.00 - 16.00 uur
Zondag Gesloten
   

Bereiding van het  Bonte Bentheimer scharrelvarkensvlees:


Voor de bereiding van het varkensvlees van onze Bonte Bentheimers

moet U iets minder boter gebruiken dan normaal.

De varkens bevatten van nature iets meer vet dan de gangbare varkens.

Dit vet komt bij de bereiding de smaak alleen maar ten goede!

Wij geven u hier een korte aanwijzing hoe u het vlees kunt bereiden:


Varkensbraadworst en het Rundje Kuusj: 

Is al iets gekruid gehakt.

Zachtjes braden in ruim boter voorkomt openbarsten.

Braden: ± 12 - 15 min.


Filetkarbonade:

Is de meest magere karbonade.

Bakken: 6 - 8 min.


Halskarbonade:

Ook lekker om te marineren.

Niet het magerste karbonaatje, wel zacht.

Aanbraden en dan ± 45 min. smoren.


Schouderkarbonade:

Lekker kruiden en bakken voor ± 12 - 15 min.


Steelkarbonade:

Mals en magere karbonade.

Bakken: 6 - 8 min.


Hamlap:

Hamlappen komen van de achterham en zijn de

meest malse varkenslappen.

Aanbraden en smoren voor 30 min.


Poulet:

wordt meestal gebruikt voor nasi/bamivlees.

Kan naturel gebruikt worden of gemarineerd.

Bakken voor ± 10 min.


Speklap:

Bakken voor ± 6 -10 min.


Hampuntlapje:

Aanbraden, kruiden en laten smoren voor ± 45 min.


Varkensfricandeau:

Fricandeau is een mager stukje varkensvlees.

Dit vlees mag enigszins rosé gegeten worden.

Braden voor ong. 45 min.


Varkenshaas:

Dit is een schuin toelopend stukje vlees.

Laat de varkenshaas na bereiden ± 5 min. rusten

Ook lekker om te vullen.

Bakken: ± 10 - 15 min.


Schnitzel:

Paneer de schnitzel en dan bakken voor ± 6 - 8 min.

serveer gepaneerde schnitzel met een schijfje citroen.

Dat neemt de smaak van de boter weg die wordt

opgenomen door het paneermeel tijdens het bakken.


Boerenmetworst:


Kunt u direct eten of nog laten hangen, drogen. Niet in de koeling leggen, laten drogen door lucht.

Kunt u eten met velletje. Komt er zout uit de worst, witte aanslag, dan de worst even met een beetje zoutwater

afvegen en laten drogen. Dan is de worst weer mooi van kleur.


woosj van de kuusj


Sjinke Woosj (hamworst) beneden midden op de foto:

wordt gevacumeerd verkocht. Moet u het velletje verwijderen en dan kunt u de worst in plakjes snijden.

Voor op het vleesplankje of bij de boterham.

Kunt u verwarmen in heet water. Is als een kleine kookworst voor bij de stampot.